Finska detaljhandelsbolaget Stockmann utser ny vd och ekonomidirektör samt undersöker strategiska alternativ för Lindex.

”Styrelsen ser en stor potential i Lindex framtida utveckling, och har därför beslutat att undersöka strategiska alternativ för bolagets ägarskap”, konstateras det i ett pressmeddelande.

Under sommaren har Lindex uppdaterade strategi för 2019-2023 utarbetats och godkänts av Stockmanns styrelse. Målet beskrivs vara att stärka den internationella tillväxten och i synnerhet den digitala transformationen.

När det gäller vd-rollen i Stockmann tar Jari Latvananen den 19 augusti över som vd. Han har tidigare varit vd för HKScan, direktör för Stora Enso och Findus Nordic samt haft flera ledningspositioner inom Nestle.

”Jari Latvanen har starka färdigheter att leda Stockmanns transformation vidare. Han har en bred meritförteckning i att leda starka konsumentvarumärken och en klar vision i att utveckla detaljhandelsverksamheten. Jag är övertygad om att han är en ledare som kan motivera vår personal att uppnå våra mål under de kommande åren”, säger styrelseordförande Lauri Ratia.

Utöver det har Pekka Vähähyyppä utnämnts till ekonomidirektör med tillträde 19 augusti. Nuvarande ekonomidirektören, liksom utvecklingsdirektören har beslutat att lämna Stockmann.

ANNONS
ANNONS

Stockmann rapporterade på morgonen också resultatet för andra kvartalet:

Stockmann, MEUR Q2-2019 Konsensus Förändring mot konsensus Q2-2018
Nettoomsättning 242,3 255,0 -5,0% 279,4
Rörelseresultat 10,2 29,6
Rörelsemarginal 4,2% 10,6%
Rörelseresultat, justerat 16,2 23,8
Rörelsemarginal, justerad 6,7% 8,5%
Nettoresultat -5,5 8,0

Konsensusdata från Bloomberg