Det svenska musikundrets rörelseförluster minskar kraftigt och nu kan bolaget gå med lönsamhet redan i år.

ANNONS

Det skriver Di Digital, som uppger att Spotifys siffror för det tredje kvartalet är klart med starkare än väntat.

Intäkterna landade på 1,35 miljarder euro under perioden, vilket var något bättre än väntat.

Samtidigt blev rörelseförlusten under perioden 6 miljoner euro, det kan ställas i relation till den rörelseförlust på 52 miljoner euro som analytikerna räknat med. Ett rejält uppsving med andra ord och dessutom mycket bättre än Spotifys vd och grundare Daniel EK trodde; han hade enligt enligt Di Digital förväntat sig att rörelseförlusten skulle hamna någonstans mellan 10 och 90 miljoner euro.

”Antalet betalade prenumeranter uppgick till 87 miljoner under det tredje kvartalet, en ökning med 4 miljoner kunder sedan andra kvartalet och en ökning med 40 procent på årsbasis. Tillväxten var i linje med både analytikernas snittprognos och Spotifys egen guidning”, skriver tidningen och förklarar att den svenska streamingtjänsten kalkylerar med att öka antalet premiumanvändare till 93-96 miljoner under Q4, dessutom tror man att rörelseresultat kan landa någonstans mellan -35 till 15 miljoner euro.

Om bolaget går plus i år är det första gången i Spotifys historia. Sedan starten 2006 har Spotify och på New York-börsen, där bolaget är noterat, har aktien fått ta mycket stryk på senare tid.

ANNONS
ANNONS

På bara tre månader har aktieägarna förlorat över 90 miljarder kronor. För vd:n Daniel Ek, som äger nästan 25 procent av aktierna i Spotify, har innehavet sjunkit med motsvarande 22 miljarder kronor från toppen.

Läs även: Småsparare gillar Spotify – trots raset [DagensPS.se] >