Tyska industrikonglomeratet Thyssenkrupp sänker prognosen för räkenskapsåret 2019/2020 och räknar nu med ett justerat rörelseresultat på omkring 0,8 miljarder euro. Tidigare bedömning var 1,1-1,2 miljarder euro. Under föregående räkenskapsår låg resultatet på 1,4 miljarder euro.

ANNONS

Den sänkta prognosen påverkar även utsikterna för fritt kassaflöde. Bolaget förväntar sig nu ett negativt kassaflöde på över 1 miljard dollar mot tidigare ett högt tresiffrigt belopp.

I räkenskapsårets tredje kvartal sjönk det justerade rörelseresultatet med 32 procent till 226 miljoner euro, vilket är i linje med förväntningarna.

Thyssenkrupp meddelar samtidigt att en avknoppning och börsnotering av hissverksamheten löper på enligt plan. Själva avknoppningen ska vara klar mot slutet av året och beroende på marknadsförhållandena väntas noteringen ske under räkenskapsåret 2019/2020. Enheten bedöms av analytiker vara värd omkring 15 miljarder euro.

”Vi förbereder för IPO:n av Elevator men undersöker också intresse som uttryckts av potentiella parter. Det gäller även de andra verksamheterna”, säger vd Guido Kerkhoff.

ANNONS
ANNONS

Det har tidigare rapporterats i media att aktörer som finska rivalen Kone, riskkapitalbolagen Bain Capital, KKR och Advent International samt japanska Hitachi, är intresserade av hissverksamheten.