En av finansiärerna till Trollhättan-baserade elbilsbolaget Nevs har inte fullföljt en utlovad investering på en miljard kronor och nu väntar en rättstvist. Det skriver Dagens Industri.

Det är investmentbolaget Beijing Zhigan Shengbuo Technology som i augusti skrev på att göra kapitalinsättningar på 974 miljoner kronor för en 30-procentig andel i Nevs kinesiska samriskbolag.

Men pengarna har uteblivit enligt årsredovisningen och vidare förhandlingar har inte kommit någonstans. Frågan ska nu avgöras i en domstol.

Samtidigt framgår det att ett annat kinesiskt investeringsföretag, GSR Capital, har stoppats från en investering i japanska Nissans batterienhet. Anledningen är att man inte ska ha haft tillräckligt med pengar för affären som är värd en miljard dollar.

ANNONS
ANNONS

GSR har tidigare tecknat under för en investering i Nevs och det står oklart ifall man har pengarna för det. Di har sökt svar från Nevs.

GSR har bland annat lovat att bygga en sammansättningsfabrik för batterier i Trollhättan. Fabriken skulle ingå i Nissans batteriverksamhet vilket gör att det nu finns stora frågetecknen kring om den blir verklighet.

KÄLLA: Finansiärer sätter åter Nevs i gungning [Di.se] >