”Vårt koncept fungerar överallt, men det fungerar som bäst där man har pengar”.

annons
annons

Det säger den nytillträdde Sverigechefen Johan Augustsson till Dagens Nyheter, som berättar att den tyska lågpriskedjan nu etablerar sig i landets rikaste kvarter.

Den nya Lidl-butiken hamnar i Coops tidigare lokaler på Östermalmstorg i Stockholm och ingår i Lidls storsatsning på fler innerstadsbutiker.

”Eftersom vårt koncept är högsta kvalitet till bästa pris kommer även människor med mindre kassa till oss. Men faktum är att den butiken vi har i landet som omsätter mest per kvadratmeter ligger i Danderyd. Det går också bra i Täby och nästa år kommer en på Lidingö. Vi trivs bra på de platserna också”, säger Johan Augustsson till DN, som uppger med hänvisning till handelns undersökningsinstitut HUI Research att Lidl hade 4,4 procent av marknadsandelarna inom dagligvaruhandeln förra året.

Det kan jämföras med exempelvis Coops 18,2 procent, Axfoods 17,2 procent och Icas 50,4 procent.

ANNONS
ANNONS

På Östermalm, där Lidl nu slår ner pålarna, är  medelinkomsten bland stadsdelens inkomsttagare mellan 20 och 64 år nästan 200.000 kronor mer än rikssnittet, enligt tidningen som också konstaterar att Sveriges tio dyraste gator ligger på Östermalm.