Kindred har fått böter på 470.000 euro, motsvarande drygt 5 miljoner kronor, från den nederländska spelinspektionen KSA för att ha accepterat spel från holländska kunder.

Beslutet, som relaterar till händelser före den nyligen antagna Remote Gambling Bill, följer liknande beslut riktade mot andra speloperatörer de senaste 18 månaderna, uppger bettingbolaget i ett pressmeddelande.

”Kindred respekterar uppmaningarna från den holländska spelinspektionen och följer fullt ut det regelverk som det holländska Justitiedepartementet fastställde tidigare i år. Kindred fortsätter samtidigt att eftersträva en konstruktiv dialog med den holländska spelinspektionen och andra intressenter”, heter det.

ANNONS
ANNONS

Kindred uppger att man väntar en etablering av en lokalt reglerad spelmarknad för onlinespel 2021 och att bolaget önskar ta en ledande roll i att främja nederländska spelpolitiska mål såsom konsumentskydd.

Bolaget har beslutat att överklaga KSA:s beslut medan man inväntar en sekundärlagstiftning från det holländska Justitidepartementet samt KSA:s publicering av policyregler och förtydliganden gällande processen för en licensansökan.