Facebook och Twitter har stängt ned hundratals konton där målet har varit att påverka andra användare via politiska kampanjer, skriver CNet.

ANNONS

I Facebooks fall handlar det om två identifierade kampanjer, ena från Ryssland och den andra från Iran, vilket medfört att företaget agerat. Den sociala mediajätten uppmärksammades om kampanjerna från cybersäkerhetsföretaget FireEye i juli.

Enligt Facebook har det resulterat i att 652 konton och grupper med koppling till Iran kommit att plockas bort. Det handlar om riktade meddelanden som dessa skickat till användare i bland annat Mellanöstern, USA, Storbritannien och Latinamerika med målet att främja anti-saudiska, anti-israeliska och pro-palestinska ämnen. Meddelandena som skickades var också starkt emot USA:s president Donald Trump.

Däremot verkar attackerna inte ha syftat till att påverka det kommande Mellanårsvalet i amerikanska kongressen senare i höst, enligt FireEye.

Twitter sade att man har raderat 284 konton som engagerat sig i ”koordinerad manipulation”. De flesta av kontona uppges ha härstammat från Iran, enligt mikrobloggen.

ANNONS
ANNONS