Mer än var fjärde chef, 28 procent, anser i ny enkät att de betalar för låga löner till sina anställda jämfört med konkurrenterna.

ANNONS

Drygt en av fyra chefer anser alltså att medarbetarna har för låga löner, enligt en undersökning bland omkring 200 beslutsfattare och HR-chefer som bemanningsföretaget Randstad gjort, framgår det i ett pressmeddelande.

”Att ha konkurrenskraftiga löner blir allt viktigare för att kunna attrahera rätt kompetens. Våra egna undersökningar visar också att majoriteten av dem som byter jobb gör det för att lönen är för låg”, säger Camilla Campelo, HR-direktör på Randstad.

Rapporten visar också att nästan sju av tio företagstoppar (67 procent) är optimistiska att hitta rätt kompetens och  kvalificerade medarbetare i samband med rekrytering.

”Arbetsmarknaden har ställts inför stora utmaningar det senaste året. Just därför är det positivt att se att så många chefer anser att det finns stora möjligheter att säkra tillgången till rätt kompetens framöver”, säger Camilla Campelo.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Ny rekordlön för Verizon-chefen [DagensPS.se] »