Bettingbolaget Betssons dotterbolag NGG Nordic får en varning från Spelinspektionen och en sanktionsavgift om 19 miljoner kronor.

ANNONS

Orsaken är att bolaget brutit mot bonusreglerna som innebär att man bara får erbjuda sina kunder bonus vid första speltillfället.

”Spelinspektionen har i sin tillsyn konstaterat att licenshavare brutit mot lagstiftningen genom att erbjuda sina kunder bonus vid upprepade tillfällen. Myndigheten bedömer överträdelserna som allvarliga”, framgår det av ett pressmeddelande.

Vid granskningen upptäcktes erbjudanden om bonusar på NGG Nordics webbplats så länge som fyra månader in i den nya spellagen. NGG Nordic har även anordnat lotterier online, vilket inte omfattas av bolagets licens.

Även Skill On Net tilldelas en varning och en sanktionsavgift om 14 miljoner kronor.

”Det är beklagligt att det är så pass många som brister i hanteringen – oavsett om det handlar om regelverket kring spelansvarsregler eller bonusar så är det tråkigt att bolagen inte följer regelverken”, säger My Hamrén, pressansvarig på Spelinspektionen, enligt Expressen.

Betssons aktie faller på Stockholmsbörsen, och är i skrivande stund ned 3,3 procent. I ett pressmeddelande kommenterar Betsson beslutet:

”Betsson delar inte Spelinspektionens tolkningar av den nya spellagstiftningen och stödjer NGG Nordic Ltd:s uppfattning att deras erbjudanden till kunderna har rymts inom vad som är tillåtet.”

ANNONS
ANNONS

Betsson menar att förbudet är ”vagt formulerat” vilket lämnar det öppet för tolkningar. Bolaget skriver även att man tänker överklaga beslutet.

LÄS ÄVEN: ”Mardrömsbesked” – Aktien rasar 50 procent [Dagens PS] >