E-handelsbolaget Amazon planerar att öppna kassalösa stormarknader nästa år. Bolaget har redan kassalösa mindre butiker med varumärket Amazon Go.

Utökningen av de kassalösa butiksambitionerna inkluderar även möjligheten att utlicensiera teknologin till andra detaljhandelsbolag.

Det nya butiksformatet och licensieringsinitiativet kan lanseras redan i första kvartalet 2020, uppger en insatt person för Bloomberg News.

ANNONS
ANNONS

Amazon testar en stormarknad som är utrustad med Go-teknologi i en butik på 10.400 kvadratfot i stadsdelen Capitol Hill i Seattle.

Den amerikanska marknaden för livsmedel är värd 900 miljarder dollar. Amazon äger redan kedjan Whole Foods Market och i förra veckan bekräftade bolaget sina planer på att starta en stormarknadskedja med eget varumärke, med start i den välmående stadsdelen Woodland Hills i Los Angeles. Dessa butiker kommer dock ha anställda kassörer.

Amazon Go har idag 21 butiker i USA. Butikerna har helautomatisk betalning, där kunderna kan köpa varor utan att betala vid en bemannad kassa eller använda en självutcheckningsstation.