I gårdagens utgåva av Dagens Industri kommenterade Peter Forsberg lite kryptiskt sina affärer och bolaget Forspros förlust på 7,8 miljoner kronor efter finansnetto under 2014.

”I fjol var det lite jobbigt. Det var några saker som gick dåligt, men än så länge vill jag inte gå in på det. Framåt ser det bra ut”, sade”Foppa” till DI.

Nu tycks tidningen Expressen ha luskat ut vad det hela handlar om.

Peter Forsberg bildade år 2010 ett investmentbolag i Stockholm tillsammans med en affärsman i 40-årsåldern, som enligt tidningen gick in som vd efter att ha haft ”ledande befattningar i flera stora företag”. 

Investmentbolaget ägdes till 50 procent av affärsmannens bolag och till 50 procent av Forspro AB, som i sin tur kontrolleras av Peters pappa Kent Forsberg (men företräds av ”Foppa”).

År 2013 drabbades investmentbolaget av akuta ekonomiska problem med förluster på 22 miljoner kronor. Året därpå försattes bolaget i konkurs.

ANNONS
ANNONS

Det var någonstans här som bråket började.

Tvisten gäller bland annat de 4,5 miljoner kronor som Peter Forsberg lånat ut för att betala ett av portföljbolagens skulder. Enligt konkursförvaltarens förvaltningsberättelse ska affärsmannen ha fört över 3,5 miljoner kronor av Forsbergs pengar till sitt privata bolag och först därefter betalat skulderna.

På så sätt såg det ut som om affärsmannens bolag hade betalat fakturorna, vilket gav en bokföringsmässig fordran mot det gemensamma bolaget.  

Den efterträdande vd:n Mats Melbin har nu anmält affärsmannen till Ekobrottsmyndigheten för förskingring. Även familjen Forsberg har stämt affärsmannen och bolagens styrelse på 8,1 miljoner kronor.  Enligt Expressen upprättades ingen kontrollbalansräkning , vilket gör  styrelsen i investmentbolaget personligt ansvarig för bolagets skulder vid en konkurs.

Den icke namngivne affärsmannen förnekar alla oegentligheter.

”Jag är övertygad om att de anklagelser som eventuellt riktas mot mig är grundlösa, och att de kommande processerna kommer att klarlägga det”, säger han till Expressen i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

Peter Forsbergs företräds av juristen Robin Dagoor.

LÄS MER: ”Foppa” stämmer ex-partner på miljoner (Expressen) »

LÄS MER: Forsberg tar nya investeringstag (Dagens Industri) »