Spana in vilken plats Sverige får.

ANNONS

Den brittiska bostadsförmedlaren Nestpick har rankat världens bästa startup-städer och placerar Singapore överst på tronen.

Tvåa på listan hamnar – faktiskt – Finlands huvudstad Helsingfors medan Stockholm och Sverige får nöja sig med en femteplacering.

Finland och Helsingfors står – enligt bedömningen – för högre livskvalitet och social trygghet än Stockholm. Därav andraplaceringen, resonerar Nestpick som även placerar kända startup-metropoler som exempelvis San Francisco och Berlin bland eliten.

Undersökningen omfattar 85 städer runt om i världen och för att kvalificera i toppen krävs det att startup-medarbetarna kan erbjudas en god livskvalitet. Kriterier som bra löner och semestervillkor och andra förmåner anses vara adekvat, liksom hur höga skatterna och levnadskostnaderna är i staden.

Social trygghet och en fungerande hälso- och sjukvård är självklarheter, liksom en medveten jämställdhet och en god arbetsmiljö.

”Vi hoppas att vår studie hjälper dem som vill med eller på startups att identifiera de städer som passar deras behov bäst”, säger Ömer Kücükdere, vd för Nestpick, i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

Här är 10-i-topplistan:
1 Singapore, Singapore
2 Helsingfors, Finland
3 San Francisco, USA
4 Berlin, Tyskland
5 Stockholm, Sverige
6 Tel Aviv, Israel
7 Zürich, Schweiz
8 Seoul, Sydkorea
9 Hamburg, Tyskland
10 Toronto, Kanada

Läs mer här.