Underklädesbolaget Lace Laboratory växer snabbt och tripplade omsättningen i fjol. Företaget som backas av Christina Stenbeck siktar nu på global expansion.

Lace Laboratory startades av Faye Flensburg och Felicia Lönnqvist 2018. 2020 nådde de upp till 15,3 miljoner kronor i omsättning, jämfört med 4,6 miljoner 2019. I ett pressmeddelande berättar företaget om planerna på en global expansion.

Målet är att bygga ett globalt varumärke för spetstrosor som är både snygga och bekväma, enligt Breakit.

”Vi har fått en otrolig respons på de nya marknaderna vi har gått in i och vi ser en enorm potential att fortsätta växa där – men även att expandera vidare globalt. Därför har vi under våren rekryterat spetskompetens inom marknad, e-com och finans för att fortsätta vår tillväxtresa”, säger Faye Flensburg, vd för Lace Laboratory, i pressmeddelandet.

Bolagets trosor säljs både genom en e-handel och i butik på NK i Stockholm och Göteborg.

Lace Laboratory har sedan tidigare bland annat Christina Stenbeck och Susanna Campbells gemensamma bolag Camsten som investerare. Nu påbörjar man en ny investeringsrunda med målet att växa i Europa och ge sig in i Asien, enligt Ehandel.se.

ANNONS
ANNONS

”Vårt mål är att bli ett globalt trosbolag med hjälp av vår hängivna community. Tillsammans så för vi produktutvecklingen framåt och skapar det som marknaden efterfrågar. Vi lanserar två nya modeller senare i år, som tar oss ett steg närmre vårt mål – en given destination för kvinnor världen över när det kommer till trosor”, säger Faye Flensburg.

Läs mer: Efter kritik: Klarna bygger om säljorganisation