PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått?

I skrivande stund har 1278 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor. Nyhetsveckan innehöll flera intressanta ämnen.

Måndagens fråga handlade om Arlanda. Flera av våra grannländer har långt gångna planer på att bygga ut sina flygplatser – men beslutet om Sveriges största flygplats dröjer. Läsarna verkar helt överens om att en expansion är nödvändig, då drygt 80 procent svara ja på frågan.

I tisdags frågade vi läsarna om deras syn på ekovin. Det nya vinet har tagit marknaden med storm, men Dagens PS läsare verkar inte helt sålda på konceptet. Opinionen är delad, och kanske är det så att många ifrågasätter hur miljövänligt vinet egentligen är.

I onsdags handlade frågan om vattenbrist och duschande. Läsarna var helt oense i frågan om att korta ner duschandet, eller dra ner på antalet duschar, för att spara vatten – frågan fick nästan exakt 50 procent på vardera ja och nej. Normen att duscha minst en gång om dagen är starkt ingrodd i vårt samhälle, så det är naturligt att många slår bakut när vattenbristen kommer på fråga.

Mot slutet av veckan hade vi ytterligare två intressanta frågor: torsdagens fråga om butiksdöden, och fredagens fråga om kameraövervakning.

ANNONS
ANNONS

Torsdagens fråga engagerade fler läsare, och över 70 procent av de svarande sa att de alltid handlar kläder i butik, trots den explosionsökade tillväxten hos e-handeln. Butiker kan helt klart erbjuda en service och köpupplevelse som shopping online aldrig kan göra.

Läsarna är heller inte oroliga för att bli övervakade – så mycket stod klart efter fredagens fråga. Kanske känner många att de inte har något att dölja, eller att de helt enkelt inte orkar oroa sig för övervakning.