DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga.

ANNONS

SVT Nyheter berättar termen ”sharenting” – det vill säga föräldrar som delar bilder och information på sina barn på nätet. Trenden har fått kritik från flera håll, och nu kan det bli olagligt att dela utan barnets tillåtelse.

”Det är inte superstor skillnad på internet och verkliga världen. Folk är hyfsat bekväma med att ha sina barn på en offentlig plats. Jag brukar inte ha mina barn nakna på en offentlig plats och inte heller nakenbilder på dem på internet. Det är samma regler som gäller”, säger Anna Björklund, programledare och poddare, till SVT.

Enligt SVT visar en studie från säkerhetsföretaget AVG att en fjärdedel av alla bebisar i USA och Europa existerar på internet innan de är födda, genom att deras föräldrar laddat upp ultraljudsbilder på dem.

En genomsnittlig brittisk femåring finns på 1.500 bilder online enligt domänföretaget Nominet, och i USA har 92 procent av alla barn under två år en unik digital identitet, står det i artikeln.

Resultatet:

ANNONS
ANNONS