DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga.

Legaliseringen av marijuana har tagit fart i USA. 11 stater har legaliserat drogen för privat användning, där Illinois i norra USA är den senaste i raden. Dessutom är det i 33 stater lagligt att få marijuana utskrivet i medicinskt syfte av en läkare. Enligt en artikel i The Independent kan legalisering göra att användandet faktiskt minskar.

Cannabis-industrin är en av de snabbast växande i världen [CNBC]. I går kom nyheten att hip hop-artisten tillika nyblivna miljardären Jay Z ger sig in i branschen, rapporterar The Guardian.

Nyligen uttalade sig en expert om Sveriges narkotikalagar:

”Man kan verkligen orsaka mycket skada med narkotikapolitik, det är betydligt svårare att göra gott”, sa narkotikapolitikexperten Peter Reuter, till Sveriges Radio i ett inslag från 1 juli i år.

ANNONS
ANNONS

”Svenskar anser att det svenska samhället är väldigt speciellt. Man menar att droger inte är förenligt med de svenska värderingarna och det har bidragit till svenskarnas ovanligt restriktiva syn på narkotika”, forsätter Reuter, som nyligen mottog Stockholm Criminology Prize.

Resultatet: