Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Aktien stiger på nyheten. (Foto: TT)
Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Aktien stiger på nyheten. (Foto: TT)

Klädkedjan KappAhl byter vd då Danny Feltmann får lämna med omedelbar verkan. Han och styrelsen har olika syn på bolagets utveckling och prioriteringar, enligt ett pressmeddelande där bolaget även flaggar för högre omsättning och resultat än vad analytikerna väntat sig.

”Styrelsen och verkställande direktören har olika syn i dessa viktiga frågor och det naturliga är då att gå skilda vägar. Jag vill även betona att ledningsförändringen inte har föranletts av kortsiktiga försäljnings- eller resultatvariationer då försäljningen och resultatet för det tredje kvartalet 2018 förväntas vara i nivå med utfallet för det tredje kvartalet 2017”, säger styrelseordförande Anders Bülow.

Under det tredje kvartalet 2017 hade KappAhl en omsättning på 1 217 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 119 miljoner kronor. Enligt Bloombergs analytikerestimat väntas KappAhl rapportera en omsättning för tredje kvartalet i år på 1 189 miljoner kronor och ett rörelseresultat om 105 miljoner kronor.

ANNONS
ANNONS

Processen med att rekrytera en ny vd inleds omgående och tills vidare går styrelseledamoten Göran Bille in som tillförordnad vd. Göran Bille har suttit i styrelsen sedan december 2016 och har tidigare varit vd och koncernchef för Gina Tricot respektive Lindex.

I en kommentar till branschnyhetssajten Market ger Danny Feltmann själv sin syn på saken.

”Självklart inget som jag ville skulle hända”, säger han men påpekar att händelseförloppet är oundvikligt när styrelse och vd inte har samsyn. Han understryker också att han har ”fullt förtroende” för sin efterträdare Göran Bille.

Aktien stiger 6,2 procent till 25,82 kronor på nyheten.