Det amerikanska biotechbolaget Isis Pharmaceuticals valde sitt namn efter en egyptisk hälsogudinna, som hette Isis. 

Men Isis är också en förkortning för de militanta islamisterna i Islamiska staten, som ägnar sig åt religiös och etnisk rensning med halshuggning och brutala gruppvåldtäkter på ”icke rättrogna” i Syrien och Irak och som i fredags utförde de blodiga terrorattackerna i Paris, som kostade minst 129 civila och fredliga människor livet och skadade  hundratals.

Efter terrornätverkets framfart har Isis Pharmaceuticals börjat fundera på att ta bort Isis i namnet samt byta ut sin tickersymbol på börsen, skriver VA.se och hänvisar till CCN.

Biotechbolaget är noterat på USA-börsen.

”Även om folk vet att vi inte har några kopplingar till terroristgruppen så har namnet i sig själv så många negativa konnotationer. Det är också uppenbart att det inte blir bättre över tid”, säger D Wade Walke, ansvarig för kommunikation- och IR-relationer på bolaget, till CNN.

ANNONS
ANNONS

Isis Pharmaceuticals startade 1989 och tillverkar medicin för att behandla cancer, hjärtsjukdomar och neurologiska åkommor som exempelvis ALS.

CCN rapporterar, enligt VA, att bolagets aktie föll 4 procent i måndags på Wall Street – trots att det var börsrally då i USA. Enligt nyhetskanalen har bolaget inte offentliggjort något som kan härledas till att aktiekursen rasade, men spekulanter tror att kursfallet kan vara en effekt av terrorattenttaten i Paris, även om bolaget alltså inte på något sätt har kopplingar till de radikala fundamentalisterna och deras barbariska terror.

LÄS MER:”Börsbolaget Isis Pharma: Ja, nu byter vi namn” » (VA.se)