Munters ordförande Anders Ilstam säger i Dagens Industris fredagsupplaga att han är övertygad om att Alfa Laval kommer att lägga ett nytt, högre bud på bolaget.

ANNONS

”De har velat köpa Munters i flera år och jag tror att de kommer att lägga ett högre bud”, säger han till DI.

”Rimligen borde ett industribolag som Alfa Laval ha möjlighet att betala mer än en riskkapitalist.”

Och så verkar också vara fallet. På fredagsmorgonen höjde Alfa Laval sitt kontanterbjudande till aktieägarna i Munters till 75 kronor per aktie och förlänger acceptperioden till och med den 15 oktober 2010.

Styrelsen för Munters rekommenderar Munters aktieägare att acceptera erbjudandet. Munters två största aktieägare Industrivärden och Latour har förbundit sig att acceptera det höjda budet förutsatt att ett konkurrerande bud inte offentliggörs som överstiger Alfa Lavals höjda bud med minst fem procent.

Munters styrelseordförande Anders Ilstam har svårt att se att det skulle bli ytterligare höjningar. Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt. Det skulle i så fall innebära att Nordic Capital tvingas hosta upp mer än 78:75 kronor per aktie.

”Det skulle förvåna mig om någon kommer och bjuder över 78:75 kronor per aktie. Min bedömning är att vi är vid vägs ände. Jag har svårt att tro att det blir ett bud över detta”, säger Anders Ilstam till Direkt.

Munters ordförande säger sig vara nöjd med det nuvarande budet från Alfa Laval.

ANNONS
ANNONS

”Jag är nöjd med det höjda bud som vi nu fått från en industriell spelare, vi har lyckats höja värdet på Munters med 500 miljoner kronor sedan det första budet från Alfa Laval på 68 kronor per aktie”, säger Anders Ilstam.

Alfa Lavals vd Lars Renström delar Munters ordförande Anders Ilstams uppfattning – budstriden om Munters är sannolikt över.

”Det är viktigt att notera att Munters styrelse rekommenderar budet. Och det krävs att någon kommer in kring 79 kronor och det gör att jag i praktiken bedömer detta som klart”, säger Renström till Nyhetsbyrån Direkt.