Över 4.000 sökte tjänsten, och nu har vakansen tillsatts – Lisa Henning heter studenten som ska ta över chefsjobbet på Adecco under en månad i sommar.

Adecco har för tionde året i rad genomfört initiativet ”VD för en månad”, och årets vd är en 26-årig student från Stockholm. Varje person som sökte fick uppge en ”hjärtefråga”, och Lisa Henning säger enligt pressmeddelandet att det viktigaste för henne är mångfald och integration:

”Att välja mångfald som hjärtefråga är väldigt naturligt för mig. Jag har tidigare arbetat fyra år i 15 olika länder och har på så sätt kommit i kontakt med människor från världens alla hörn”, förklarar hon.

Torben Sneve, nordisk chef för Adecco Group i Sverige, kommenterar valet:

ANNONS
ANNONS

”Lisas engagemang och driv i kombination med starka affärsstrategiska egenskaper imponerade stort på mig. Lisa har precis de kvalitéer och den nyfikenhet som krävs av framtidens ledare”.

Adeccos initiativ ”VD för en månad” grundades 2010 i Sverige och Norge, och har sedan dess spridits globalt. I programmet får en ung person ta över vd-tjänsten i en månad, med en lön på 100.000 kronor.