Det ödesmättade beskedet lämnades av ledningen på ett stormöte på torsdagsförmiddagen.

ANNONS

Sony Ericsson har enligt CS förbundit sig att finansiera Symbianföretaget verksamhet ”en tid framöver” för att ge utrymme för omstrukturering och för att försöka hitta köpare. Vad ”en tid” egentligen innebär är fortfarande oklart. Det uppges även av Motorola inte

Enligt Carina Dietmann, informationschef på UIQ Technology, är finansieringen inte tidsbestämd. Bakgrunden till massvarslet är att varken Motorola eller Sony Ericsson planerar att lansera några ytterligare mobilmodeller baserade på UIQ-plattformen.

Nokia köpte strax innan sommaren hela Symbian för att göra det till en öppen källkod-plattform. Enligt Computer Sweden försvann UIQ:s marknadförutsättningar i och med detta i ett slag.

Varslen gäller i sex månader. Alla anställda kommer alltså att tvingas lämna sina jobb om man inte funnit en lösning före maj 2009.

UIQ:s vd Johan Sandberg, som på sju år tog bolaget från 70 till 350 anställda, säger till It24 att det är ”en stor sorg” att det han och andra byggt upp inte kommer att finnas kvar.

”Vi har lagt mycket tid och kraft och energi på den här veksamheten”, säger han.
 

ANNONS
ANNONS