MiLgårdarna i Skåne har en unik ensamrätt för grupper som väljer att lägga sin konferens här. Då gruppen är ensamma på gården är det mindre risk att utsättas för coronaviruset. 

ANNONS

Berätta om företaget och vad som gör er speciella?

MiLgårdarna är konferensgårdar i Skåne som skapades för 40 år sedan för att skapa en innovativ fysisk och mental miljö som bidrar till att konferensen blir både trivsam och effektiv. Med ett unikt koncept i botten: Enbart övernattningskonferenser; Ensamrätt och hemkänsla; Personligt och professionellt. Gruppen kommer igång snabbt och går i mål utan stress”.

”Nu i coronatider får ensamrätten en ny dimension. Du behöver inte oroa dig för att stöta på någon som du inte vet något om eftersom du och din grupp är ensamma på den MiLgård du valt”.

”Mötes- och umgängesutrymmena på MiLgårdarna är många och rymliga. Allt disponeras av dig som hyrt MiLgården. Konferensrummen tillåter social distansering och det går att arbeta avskilt i många små grupper”.

”MiLgårdarna är hemvist för teamutveckling och utvecklingsprogram för chefer. Kort sagt utvecklande möten som ofta handlar om att lära känna varandra lite mer på djupet; att utveckla teamet och skapa en teamkänsla; att lära nytt och skapa nytt; att lösa problem och åstadkomma resultat. Då behövs mer än en eftermiddag och då behövs en lugn och rofylld miljö, både ute och inne, som stimulerar till interaktion och tankesprång, reflektion och lärande”.

ANNONS
ANNONS

 Hur har ni drabbats av corona?

”Nästan alla bokningar under mars och april har flyttats till hösten. Nu har vi en kontinuerlig dialog med dem som bokat i maj och juni för att tillsammans komma fram till om läget på corona-fronten och de förutsättningar vi erbjuder gör att de också genomförs i maj-juni”.

”Vi hoppas att våra åtgärder för att minimera riskerna i kombination med vårt unika koncept ger våra gäster den trygghet de har rätt till och som vi vill ge dem”.

”Tappet under våren påverkar både lönsamhet och likviditet, men bokningsläget i höst är mycket bra. Vi hoppas och tror att corona-kurvan planar ut i sommar. Då finns det inget att oroa sig för. Men det går inte att ta något för givet”.

Hur har ni märkt av att näringslivet försöker hjälpa varandra
under coronakrisen?

”Det rapporteras ganska ofta om sådana exempel. Det verkar vara många företag som hjälper till med att öka tillgången på det som är akuta bristvaror, till exempel skyddsutrustning. Ett annat bra exempel är konkreta samarbeten mellan företag som behöver permittera och företag som behöver fler medarbetare. För vår del diskuteras just nu ett kommunalt samarbete”.

ANNONS
ANNONS

”En insats för att underlätta för våra kunder är att vi håller våra konferensgårdar öppna i juli för dem som ställt in nu under våren och är angelägna om att komma igång snabbare än i höst. Vi har annars stängt under hela sommaren. Några av våra kunder har redan tagit fasta på den möjligheten”.

Läs mer om MiLgårdarna.

PS Supporten
Under coronakrisen är extremt många företag hårt drabbade, speciellt Sveriges småföretagare. PS Supporten är Dagens PS stöd för att med annonsering och artiklar om dessa bolag stödja svenskt företagande. Givetvis helt kostnadsfritt. För tillsammans hjälper vi varandra.

Vill du också få en artikel eller annons om ditt bolag som stöd under krisen – maila till [email protected] och skriv några ord om ditt bolag och de utmaningar du möter nu.