”Regeringen och stödpartierna förstår inte allvaret i läget”, säger Elisabeth Svantesson (M), ekonomisk-politisk talesperson, till TT.

ANNONS

Partiet vill utöka stöden till krisdrabbade företag i pandemin och även skynda på utbetalningarna, framgår det i TT-artikeln som publiceras av bland andra SvD.se.

Moderaterna söker nu stöd i riksdagen för höjd ersättning i både omsättnings- och omställningsstödet och menar att nivåerna behöver höjas till 90 procent.

Kritiserar den långsamma hanteringen

”De företag som hade det tufft under förra året har drabbats av ytterligare restriktioner, och har det ännu tuffare nu”, säger Elisabeth Svantesson och understryker att åtgärderna måste till för att rädda jobben i utsatta branscher.

I dag tar det alldeles för lång tid för berörda myndigheter att hantera de krisutsatta företagens ansökningar om stöd, anser Moderaterna och pekar särskilt på långbänken med ansökningarna om korttidspermitteringar.

Följden av det kan enligt Elisabeth Svantesson bli att företagen riskerar att gå i konkurs eller drar på sig stora lån. Enligt Moderaternas ekonomisk-politisk talesperson är det för mycket byråkratiskt krångel kring krisstöden till företag.

ANNONS
ANNONS

TT uppger att finansminister Magdalena Andersson (S) under torsdagen deltagit i ett extrainsatt möte i finansutskottet. Andersson hade dock inga nya besked att ge om ytterligare krisåtgärder men har tidigare aviserat att det är på gång och att regeringen samtalar med samarbetspartierna C och L kring detta.

Läs även: Kräver tydligare besked om stöd och garantier [DagensPS.se] »