Pressen ökar på Löfven och C och L från opposionen. Ulf Kristersson (M) går fram med ett extra val.

ANNONS

Efter gårdagens utspel där Jonas Sjöstedt (V) hotade regeringen med att förhandla med Moderaterna och KD, om inte kravet på att välfärden får minst tio miljarder kronor får gehör, ökar nu trycket på den rödgröna regeringen och stödpartierna Centern och Liberalerna.

Både V och M vill se mer pengar till välfärdssatsningar och Moderaterna efterlyser även trygghetssatsningar riktade mot kriminaliteten.

Under partiledarsamtalen i dag, onsdag, som bland annat refereras av Dagens Nyheter, utlovade Stefan Löfven (S) ”mer pengar till Sveriges kommuner och regioner”.

Moderatledaren Ulf Kristersson, som öppnat för samarbete med Sverigedemokraterna, slog fast att välfärden ”går på knäna”.

Han aviserade att M redan i morgon, torsdag, tänker ”lägga ett förslag till extrabudget, med mer pengar till välfärden och Sveriges kommuner och mer pengar till rättsväsendet”, rapporterar DN.

Kristersson deklarerade också att det enda som kan få landet på rätt köl igen är ett extra val och KD-ledaren Ebba Busch Thor kan även hon tänka sig att göra en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven.

ANNONS
ANNONS

”Om vi skulle se en möjlighet till tillräckligt med stöd i Sveriges riksdag för det så är vi beredda att byta ut den här regeringen”, framhöll Busch Thor.

Jimmie Åkesson (SD) slog som tidigare fast att det behövs mer pengar i vårbudgeten för att bland annat komma till rätta med brottsligheten i landet.