Dagens PS

Ledarkollen: Ebba Busch Thor lyfter KD

Mot alla odds har Ebba Bush Thor vänt opinionen och nu ser KD ut att klara riksdagsspärren med råge. (Foto: TT)
Mot alla odds har Ebba Bush Thor vänt opinionen och nu ser KD ut att klara riksdagsspärren med råge. (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 03 sep. 2018Publicerad: 03 sep. 2018

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I dag handlar ledarkollen om Ebba Busch Thor, om gamla ideologier och om SD. 

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Busch lyfter KD

DI skriver om att KD lyfter i opinionen: “Inte ens “Ebba-går-genom-rutan-Busch” kommer att klara detta ensam, sa Ebba Busch Thor när hon tog över som partiledare. Men så tycks det bli. Valrörelsernas oundvikliga fokus på partiledarna har fött en ny stjärna och KD-ledaren tycks nu med överraskande bred marginal rädda sitt parti kvar i riksdagen och därmed alliansen som plattform för regeringsbildning.”

Gamla ideologier får nytt liv

ETC skriver om ett nytt fokus i årets valrörelse: “I det här valet har de gamla artonhundratals- och nitttonhundratalsideologierna gjort comeback. Plötsligt diskuteras nazismen, liberalismen, socialdemokratin och kommunismen som om det vore trettiotal. Det talas om vikten att lära känna sin historia och om att historien ”upprepar sig” om vi inte är försiktiga.”

Sverigedemokraterna och demokratin

DN skriver om Sverigedemokraterna: “Sverigedemokraterna får enorm medial exponering just nu. Det finns många som anser att man inte ska ge dem den. Men det skulle i så fall ske på bekostnad av granskningen av deras metoder. Som Dagens Nyheters reportage i helgen kunde avslöja drivs en rad stora Facebooksidor synkroniserat med Sverigedemokraternas officiella. Ämnesvalen, formuleringarna och publiceringstiderna är ofta rent identiska.”

ANNONS

Sämst för arbetarna

Även Aftonbladet vevar hårt mot SD: “Sist men inte minst gynnar SD:s skattepolitik de allra rikaste. Finansdepartementet konstaterade i en genomgång av partiets politik att “individer i den högsta inkomstgruppen får den största ökningen av ekonomisk standard till följd av Sverigedemokraternas förslag”. I SVT:s utfrågning kom det fram att om SD får bestämma sänks skatten med 700 kronor per år för de som tjänar minst, och 9300 kronor per år för de som tjänar mest.”

Dagen Snackis:

Sista veckan innan valet. Allting handlar nu om kraftsamling för att fånga väljare. Och för oss vanliga dödliga att bestämma oss.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS