Idag handlar ledarkollen om att betala sina fakturor i tid, om djurens värld, om Centerpartiet och Liberalerna, och så ställer vi frågan om vi ens behöver en regering. 

ANNONS

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Betala fakturor i tid

Även stora företag, och banker, bör betala sina fakturor i tid. DI skriver: ”Faktureringsföretaget Intrum gör varje år en rapport som visar utvecklingen för betaltider i Europa. Enligt dem betalar europeiska företag 13 procent av alla fakturor för sent, medan företag i Sverige låter hela 28 procent släpa efter förfallodatum.”

Djurens värld är också vår

Gefle-Dagblad är en frisk fläkt i landsortspressen. Idag skriver man om att rädda djur i grunden handlar om vilka sorters människor vi är, eller vill vara: ”Det är inte alltid tacksamt att vara djur- och naturvän. De som oförtrutet arbetar med att inventera och kartlägga fåglar, insekter, växter lägger ner ett jättearbete men får sällan stor uppmärksamhet eller den uppskattning de förtjänar.”

C och L är varandras motsats

GP orkar fortfarande skriva om det svenska politiska läget: ”På ytan kan Centern också tyckas vara ett liberalt parti. Men som statsvetaren Katarina Barrling förklarat i sin avhandling om partikulturer så skiljer sig C och L radikalt från varandra. Centern är närmast Liberalernas motsats.”

Behöver Sverige ens en regering?

Expressen tycks ha tappat modet så till den grad att man undrar om Sverige alls behöver en regering: ”På torsdagen har det gått 53 dagar sedan valet och fortfarande har Sverige inte någon ny regering. Men trots att riket är ledarlöst är läget påfallande odramatiskt. Tågen anländer i tid och posten delar ut brev utan förseningar. Nåja, poängen är att mycket lite ännu har förändrats.Detta ligger i linje med andra länders erfarenheter. Moderna demokratier tycks kunna fungera väl under lång tid även utan vald regering.”

ANNONS
ANNONS

Dagen Snackis:

Ibland händer det att jag tänker på de människor som jagade, hotade, hatade och spottade på mig för att jag skrev sanningen om saker som just då ingen annan skrev om. Det går över. Men såret är kvar.