Dagens PS

Ledarkollen: Moderater i otakt

Går Moderaterna i otakt med sina väljare när det gäller SD? (Foto: TT)
Går Moderaterna i otakt med sina väljare när det gäller SD? (Foto: TT)
Marcus Birro
Marcus Birro
Uppdaterad: 13 sep. 2018Publicerad: 13 sep. 2018

Dagens ledarkoll fokuserar på tillståndet i Europa. Och så blir det lite om Moderaterna och deras väljare. Och svenskens förkärlek för mediala mobbare.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Kritiken mot Ungern

DI skriver om den kritik EU riktar mot Ungern: “Oavsett hur verkligheten ser ut, har den rapport på 66 sidor som ligger till grund för omröstningen om Ungern en märkligt bred ansats, och ger bara fläckvis stöd för kritiken. Många av invändningarna rör anklagelser om att behandla migranter illa, korruption, inadekvat dataskyddslag, stereotypa attityder till kvinnor, och oro över konstitutionen. Då kan man lika gärna rösta ut Italien, Grekland, Rumänien och Bulgarien.”

Parti och väljare i otakt hos Moderaterna

GP skriver konkret och tydligt om det politiska landskapet, om ännu ett offentligt glapp, denna gång mellan ett parti och deras väljare: “Valresultatet visar att M-kommunalråd i Skåne som uttryckt att de kan förhandla med SD har hållit ställningarna. En stor andel av dessa väljare ratar samtidigt  M i riksdagsvalet. Ulf Kristersson måste inse att frågan om hur SD ska hanteras inte försvinner när man vänder partiet ryggen. Väljarnas dom kan bli hård.”

Snart val igen-Till EU

Aftonbladet skriver om ett annat val, nämligen EU-valet: “Europaparlamentsvalet i vår kan bli en populistisk karusell. Den europeiska extremhögern får hjälp av Steve Bannon, chefsstrategen som fick sparken av Donald Trump. Genom ett center i Bryssel ska Bannons anställda tänka ut och finansiera extremisternas kampanjer.”

Ödesmättat i Europa

ANNONS

Även DN skriver om läget i EU: “För ett år sedan såg det ljust ut. Ekonomin lyste. Den populistiska utmaningen hade slagits tillbaka, Frankrike hade valt en liberal och vidsynt president. När EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker på onsdagen höll sitt sista tal om tillståndet i unionen var tonen dock mer ödesmättad än optimistisk.”

Dagen snackis:

Svenskens förkärlek för medelmåttiga mediala mobbare som alltid tycker “rätt” om allt men lyckas lura alla om att de är modiga är häpnadsväckande.
Människors omfamning av människor som byggt sin karriär på i bästa fall lätt-glömda poänger, i värsta fall ren mobbning, är obegriplig.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS