Dagens PS

Di: Kärnkraftskoalition ger ny energi

kärnkraft-koalition-politik-riksdagen
En ny gruppering håller på att ta form i svensk politik. (Foto: TT)
Joel Durén
Joel Durén
Uppdaterad: 16 maj 2019Publicerad: 16 maj 2019

En ny gruppering håller på att ta form i svensk politik. En grupp som, med nästan hälften av mandaten och en besläktad energipolitik, kan få mycket gjort.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det skriver Tobias Wikström i Dagens Industris ledare. Både Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, och Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor har presenterat krav på en ny energiöverenskommelse, och enligt artikeln har detta tagits väl emot av Liberalerna. Wikström menar även att Sverigedemokraterna borde ställa sig positivt till förslagen.

Den nya grupperingen skulle ha 49,5 procent av mandaten i riksdagen. Wikström menar att partiernas inställning till de tidigare energiöverenskommelserna är sund – en utveckling önskas, inte en revidering. Kärnkraften har varit ett tydligt inslag i Sveriges energiproduktion, och ska fortsätta vara det, fortsätter han.

Wikström framhåller den kärnkraftens ökade säkerhet, och påpekar att världen är en helt annan nu än för 40 år sedan då de svenska partierna började forma sin inställning till tekniken. Han säger också att Sverige, och världen, behöver kärnkraften i övergången från fossila bränslen till hållbar energi.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS