Fälldes i tingsrätten för ringa misshandel men frikänns nu av hovrätten.

ANNONS

Tingsrätten dömde Kent Ekeroth till 60 dagsböter à 640 kronor, sammanlagt 38.400 kronor, för ringa misshandel i krogkön vid Stureplan, som DagensPS tidigare berättat om.

Men nu skriver TT att hovrätten frikänner Ekeroth för brottet – Kent Ekeroth stod åtalad för att ha utdelat ett slag mot en man i kön efter att han nekats inträde till Stureplanskrogen.

Kent Ekeroth har hävdat att han handlade i självförsvar sedan han, enligt egen utsago, tagit emot slag och dödshot. Målsägaren har å sin sida förnekat att det gick till så och har vittnat om att han uttalade något i stil med ”hade du kul med järnrören” till Ekeroth.

En övervakningskamera fångade Kent Ekeroth på bild när han inte släpptes in på krogen och efteråt ska han ha tagit tag i armen på målsägaren och slagit till honom.

Men i hovrätten frikänns han alltså för den ringa misshandeln, och frågan är nu vad konsekvensen blir hos Kent Ekeroths parti Sverigedemokraterna, som uppmanat honom att lämna riksdagen vid en fällande dom.

ANNONS
ANNONS

Partiledaren Jimmie Åkesson har sagt att Ekeroth borde ställa sin plats till förfogande – han sitter i justitieutskottet för SD – oavsett utgång i domstolsförhandlingarna.

”Även om han inte döms så är förtroende ändå skadat, han har ju hamnat i liknande händelser förr”, har Åkesson sagt, konstaterar TT.