Per Bolund (MP), som är finansmarknadsminister, vill inte alls att Nordea flyttar huvudkontoret från Sverige, säger han till Di.

ANNONS

I går sa finansminister Magdalena Andersson (S), Bolunds kollega i regeringen, det rakt motsatta, vilket DagensPS.se berättade.

Magdalena Andersson framhöll på en presskonferens att hon ser fördelar med om Nordea flyttar verksamheten från landet, det kan vara sunt för svensk ekonomi, hävdade hon.

Nordeas flytthot är en följd av regeringens nya, aviserade bankskatt – det tidigare förslaget åkte i papperskorgen – och den skulle slå hårdast finansiellt mot Nordea.

Men Per Bolund och Magdalena Andersson tycks inte ha samma åsikt om huruvida en Nordeaflytt kan gynna sverige.

”Vi jobbar så klart efter att Nordea inte ska flytta sin verksamhet och vi tror också att det kommer att bli slutresultatet”, säger Per Bolund till Di.

Han försöker samtidigt tona ned finansminister Magdalena Anderssons utspel, som väckt kritik från flera håll inom finanssektorn.

”Jag tror inte att Magdalena menade att det är bra om Nordea skulle flytta ut, utan tvärt om så ser vi att vi vill ha goda förutsättningar för att bedriva bankverksamhet i Sverige”, säger finansmarknadsministern.

ANNONS
ANNONS

Regeringens nya bankskatt är nu ute på remiss, det förra förslaget totalsågades av remissinstanserna.

MISSA INTE: Finansministern: Bra om Nordea flyttar [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Nordea hotar med utlandsflytt [DagensPS.se] >