Mona Sahlin till nya förhör om skandalen

Uppdaterad: 12 jan. 2017Publicerad: 12 jan. 2017
Mona Sahlin kommer sannolikt att kallas till nya förhör

I september förhördes både Mona Sahlin (S) och hennes tidigare livvakt av polis och nu avslöjar Expressen att åklagare Anders Jakobsson sannolikt kommer att kalla till nya förhör.

ANNONS
ANNONS

Bakgrunden är de osanna löneintyg som Sahlin, före detta vice statsminister och nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, misstänks ha skrivit åt sin tidigare livvakt. Förfalskade intyg som ska ha hjälp denne att köpa en lyxbostad för 10 miljoner kronor på Solsidan i Saltsjöbaden utanför Stockholm, som DagensPS.se skrivit om tidigare.

I oktober rapporterade vi även om nya avslöjanden kring den tidigare S-toppen. Då handlade det om att Mona ska ha hjälpt MMA-fightern Alexander ”The Mauler” Gustafsson att få visum i USA.

Förundersökningen mot Sahlin och livvakten, som alltså står misstänkta för osant intygande och brukande av osann urkund, har nu pågått i strax nio månader och ”mycket tyder” nu på att de två ska kallas till nya förhör, berättar åklagaren för Expressen.

”Vi har ju redan förhört dem en gång, men sen har det hämtats in ytterligare material”, säger Anders Jakobsson utan att vilja avslöja vad det ”nya materialet” består av.

Om det blir åtal eller inte är fortfarande oklart men Anders Jakobsson hoppas kunna ta beslut senast i månadsskiftet februari-mars. Och både Mona Sahlin och livvakten nekar fortfarande till alla misstankar.

”O ja, hon är det . Hon har inte gjort något uppsåtligt fel”, säger hennes advokat Claes Borgström.

MISSA INTE: Tips fick polisen att utreda Sahlin  >

LÄS ÄVEN: Sahlin trampar i klaveret igen  >

ANNONS
ANNONS