Arkitekt ritade om socialförsäkringsministerns glasveranda. Har inte fått betalt än – efter 18 månader.

ANNONS

I fredags skickades en stämningsansökan i ärendet till Nacka tingsrätt, uppger Dagens Nyheter.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) och hennes sambo anlitade en arkitekt, men fakturan för jobbet är ännu inte betald, 18 månader senare. Ärendet har nu resulterat i en stämning, samtidigt säger sambon - som tidigare bestridit fakturen - att räkningen ska "regleras". (Foto: TT)
Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) och hennes sambo anlitade en arkitekt, men fakturan för jobbet är ännu inte betald, 18 månader senare. Ärendet har nu resulterat i en stämning, samtidigt säger sambon – som tidigare bestridit fakturen – att räkningen ska ”regleras”. (Foto: TT)

”Stämningen gäller en obetald räkning på drygt 19.000 kronor för ritningar av ett ’glasat uterum’ på 30 kvadratmeter” till socialförsäkringsminister Annika Strandhälls (S) och hennes sambos villa på Värmdö, berättar tidningen och förklarar att den aktuella fakturan förföll i mitten av maj 2018.

I december upptäckte arkitektens bokföringsbyrå att räkningen fortfarande inte var betald.

Strandhälls sambo bestred en vecka senare fakturan, framgår det.

”Jag tillbakavisar betalningsansvar. Vi är på resa och jag kommer att så snart det är möjligt att återkomma med skälen till detta”, svarade sambon, enligt DN.

Något skäl till varför arkitekten inte skulle få betalt för utfört jobb återkom emellertid aldrig sambon med. Och något glasat uterum blev det heller inte för paret då kommunen sa nej till bygglov.

Efter flera turer uppger nu Annika Strandhälls sambo via en skriftlig kommentar från statsrådets pressekreterare för Dagens Nyheter att fakturan ”kommer att regleras”.

ANNONS
ANNONS

När tidningen först tog kontakt avböjde sambon att kommentera saken.

Läs även: Löfvens nya minister redan i blåsväder [DagensPS.se] >