Dagens ledarkoll handlar om att även oppositionen har makt, om läkare i mobilen, om SD och om sexism i skolan. Och om en grym lagkapten i fotboll.

ANNONS

PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Även oppositionen innehar makt

DI skriver om det politiska läget: ”Oppositionsledaren är stark i Sverige. Näst efter stats- och finansministern kan den posten vara den mäktigaste, om man sköter korten rätt. Han eller hon står i Aktuellt och skäller på regeringen och visar på ett bättre alternativ. Oppositionsledaren sätter ofta tidsandan. Olof Palme var statsminister några år i början av 1970-talet, gick sedan i opposition men lyckades färga hela decenniet rött. Carl Bildt satt i opposition under hela 1980-talet och gjorde decenniet blått.”

Läkare i mobilen

Borås Tidning skriver om att träffa läkare i mobilen: ”Ett bländvitt leende och löftet om ett läkarbesök utan väntetider. Dessutom så oerhört lättillgängligt – läkarbesöket sker i en app. Men är de nya vårdapparna ytterligare ett framsteg i digitaliseringens tecken, eller en skönmålad resurstjuv?”

”SD är inte ett konservativt parti”

SD fortsätter att förhäxa landets ledarsidor. DN skriver i dag: ”Jimmie Åkesson vill gärna se ett konservativt block. Men i ett sådant kan inte hans eget parti ingå. Sverigedemokraterna är inte ett konservativt parti.”

Sexism i skolan

Aftonbladet skriver om sexismen i skolkorridorerna: ”Motståndet mot sexismen måste vara ett återkommande inslag i undervisningen. Samtalet om respekten för andras kroppar och integritet, om hur man pratar om kön och sexualitet.”

ANNONS
ANNONS

Dagens Snackis:

Andreas Granqvist. En lagkapten som knappast kan bli så mycket mer urtypen för en svensk lagkapten. Stadig, rejäl, lite yxig i sina rörelser. Men väldigt älskvärd. Och suverän straffskytt.