Tidningen hänvisar till centralt placerade källor i partiet och konstaterar att stödet internt för Anna Kinberg Batra ”blir allt bräckligare”.

ANNONS

Där till skriver Di att ”en majoritet inom näringslivet” anser att Moderatledaren bör avgå.

Anna Kinberg Batra utsattes för drygt en månad sedan för ett kuppförsök, iscensatt av partidistriktet i Stockholm, som är landets största.

Då var det med nöd och näppe att hon försvann. Och efter det har M:s opinionsstöd fortsatt falla – med betoning på AKB:s egna förtroendekapital.

Enligt den nu aktuella Di-barometern har även näringslivet tappat tron på Anna Kinberg Batra som partiledare för Moderaterna.

”Av de 1.100 företagsledarna som deltagit i undersökning uppger en majoritet, 52 procent, att hon bör avgå, samtidigt som endast 34 procent anser att hon bör stanna kvar”, skriver tidningen, som konstaterar att Centerledaren Annie Lööf däremot är poppis och ”utklassar” Anna Kinberg Batra i frågan om partiledareförtroende från näringslivet.

Nu har diskussionerna om att få bort Anna Kinberg Batra tagit fart på nytt inom Moderaterna, enligt Di, som alltså pratat med flera tunga källor, enligt dessa löper AKB:s tidsfrist ut i augusti eller möjligen senaste i september. I första hand vill man få henne att lämna sin stol självmant.

”Det pågår redan nu försök att sända signaler till henne om att loppet är kört”, säger en företrädare till Di.

ANNONS
ANNONS

Den person som nämns som tänkbar efterträdare före valet – om Kinberg Batra beslutar sig för att avgå eller kuppas bort –  är M.s ekonomiskpolitiska talesperson Ulf Kristersson. Samtidigt avvisar Ulf Kristersson själv den tanken och deklarerar i artikeln att ”det inte är aktuellt”.

MISSA INTE: Kinberg Batra om raset: ”Allvarligt läge” [DagensPS] >

LÄS ÄVEN: PR-proffsens råd till Kinberg Batra [DagensPS.se] >