JUST NU: Kupp mot Batra: ”Tänker inte avgå”

Uppdaterad: 23 aug. 2017Publicerad: 23 aug. 2017
På onsdagsmorgonen kom de första
På onsdagsmorgonen kom de första

Flera avgångskrav på väg in och nu tror många tunga företrädare att partiledaren ryker.

ANNONS
ANNONS

På tisdagen kom avgångskrav från från Solnas kommunalråd Pehr Granfalk (M) och på onsdagsmorgonen kom ytterligare ett – det tredje i raden – från Olle Reichenberg, kommunalråd i Danderyd, rapporterar SVT. Men enligt anonyma källor inom partiet är det ”bara början”, avslöjar Dagens Industri i onsdagens utgåva som skriver att det med start onsdag kommer att börja hagla krav på Anna Kinberg Batras avgång från flera håll i landet.

Anna Kinberg Batra gästar morgonstudion Aftonbladet Morgon.

”Jag tänker inte avgå”, säger hon på onsdagen.

Di har bland annat talat med Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge, som vittnar om att många företrädare i Skåne-regionen så sent som i fredags kritiskt diskuterade partiledarens framtid.

”Jag saknar förtroende för Anna Kinberg Batra /…/ Det har gjorts omtag, men det har inte gett resultat och det fungerar inte. Jag är djupt oroad”, säger hon.

De många avgångskraven som det nu talas om kommer efter att partiledaren så sent som i maj var mycket nära att bli avsatt i ett kuppförsök, skriver Di. Men den här gången väntas trycket bli hårdare. I artikeln beskrivs det som ”en mobilisering” inom partiet för att få bort Anna Kinberg Batra från posten.

Och den här gången tror flera tunga partiföreträdare att hon ryker.

”Den här gången tror jag inte att hon kommer att klara sig, men inget är såklart avgjort än”, säger en ”mycket tung” företrädare som i maj spådde motsatsen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS