På tisdagskvällen kom uppgifter om att tunga M-företrädare försökt fälla partiledare Anna Kinberg Batra och på onsdagen kommer nya stora rubriker om en intern opinionsmätning som visar att Moderaterna rasat till ett väljarstöd på endast 14 procent i Stockholm. Det kan jämföras med de omkring 30 procent som M historiskt haft i i huvudstaden under decennier, skriver Dagens Industri som tagit del av mätningen och fått den bekräftad av flera av varandra oberoende källor.

ANNONS

”Partiet är nu fjärde största parti i huvudstaden, enligt den interna mätningen – som slagit ned som en bomb hos Stockholmsmoderaterna /…/ Mätningen, vars underlag är litet, indikerar tydligt att partiet närmast imploderat i opinionen i ett av Moderaternas absolut starkaste fästen, och att man blöder väljare åt både Centerpartiet och Sverigedemokraterna.”, skriver tidningen.

Den interna mätningen kommer bara en vecka före det att SCB presenterar uppdelade siffror för länet och staden. Di understryker att det är först då man mer säkert kan fastställa ett ras för Stockholmsmoderaterna.

MISSA INTE: Ras för Moderaterna – präglas av ”ängslighet” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Totalpanik i Moderaterna – hänger Batra löst? [DagensPS.se] >