Avslöjar ”bomben” i intervju. ”I storstäderna finns det kollektivtrafik”, säger Magdalena Andersson, som sedan dementerat de här uppgifterna.

ANNONS

Aftonbladet har intervjuat S-finansministern, som enligt artikeln aviserar ytterligare höjningar av bensinskatten de kommande åren.

Bland annat för klimatets skull. Men mest handlar det om att finansiera äldreomsorgen för 40-talisterna som mycket snart fyller 80 år.

”Om man blickar framåt ser jag inte att vi är i ett läge att sänka skattenivån, tvärtom. Den stora generationen 40-talister börjar komma upp i 80-årsåldern och har rätt till en trygg ålderdom med bra sjukvård och äldreomsorg. Det kommer att kräva prioriteringar”, deklarerar Magdalena Andersson för tidningen.

Hon säger också att ytterligare satsningar måste göras för att stärka försvaret, polisen och bygga ut kommunikationerna.

När det gäller den gröna skatteväxlingen berör den alla, menar hon.

”Omställningen kan inte handla om att stockholmare med höga inkomster ska köpa Tesla. Det måste handla om att alla människor i hela landet ska ha möjlighet att ställa om”, säger Magdalena Andersson till Aftonbladet och betonar att storstäderna har kollektivtrafik, exempelvis Stockholm med sin tunnelbana.

Magdalena Andersson har efteråt dementerat att hon skulle sagt till AB att bensinskatten ska höjas och att förhandlingarna inte är klara med C och L.

Aftonbladet har efteråt ändrat anslaget till artikeln.

ANNONS
ANNONS

Om Sveriges ekonomi i sin helhet förklarar finansministern att utvecklingen nu blivit mer dämpad efter åratal av stark tillväxt.

Dagens PS har i flera artiklar uppmärksammat Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” som rasar mot de höga bensinpriserna i landet.