Experter: USA-valet hackat

Uppdaterad: 23 nov. 2016Publicerad: 23 nov. 2016
Hillary Clinton måste begära omräkning av rösterna i tre av USA:s delstater
Hillary Clinton måste begära omräkning av rösterna i tre av USA:s delstater

Dagens PS har tidigare berättat om Hillary Clintons möjligheter att vinna valet och om hennes ledning över Trump med långt över en miljon röster.

ANNONS
ANNONS

Nu berättar New York Magazine att experterna funnit “övertygande bevis” för att valresultatet i delstaterna Wisconsin, Michigan och Pennsylvania kan ha manipulerats i republikanen Donald Trumps favör.

Experterna pressar nu demokraten Hillary Clinton och hennes kampanjmakare att snabbt begära en omräkning av rösterna i de aktuella delstaterna.Dataforskarnas och juristernas/advokaternas analys visar att Clinton kan ha förlorat 30.000 röster bara i Wisconsin.

Om den uppgiften stämmer river det upp valresultatet fullständigt. Det innebär nämligen att Clinton – och inte Trump – vann i Wisconsin. I den officiella rösträkningen förlorade Clinton i Wisconsin med 27.000 röster.

Nu är det viktigt att understryka att experterna endast misstänker att presidentvalet inte gått rätt till. De har inga bevis som med säkerhet slår fast att det förekommit dataintrång eller manipulation av valresultatet. Men mot bakgrund av misstankarna om valfusk och det “mönster” som experterna påstår sig ha sett anser de att en oberoende granskning bör göras av valresultaten i de tre så betydelsefulla delstaterna, där Clinton enligt deras undersökning alltså kan ha fått flest röster.

Om Hillary Clinton nu begär en omräkning av rösterna i de tre delstaterna är det oerhört bråttom. Senast på fredag måste hon i så fall framföra det kravet när det gäller Wisconsin. Och på måndag löper tidsfristen ut för Pennsylvania och på onsdag i nästa vecka för Michigan.

Det är oklart om Clinton tänker kräva att rösterna räknas om i de tre delstaterna, enligt New York Magazine.

MISSA INTE: “Fejknyheter blev kassako: “Folk har blivit dummare” >

LÄS ÄVEN: “Hot om tredje världskrig borta” >

LÄS MER: “Experts Urge Clinton Campaign to Challenge Election Results in 3 Swing States” >

LÄS VIDARE: “Computer scientists urge Clinton campaign to challenge election results” >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS