Efter avslöjandet: Winberg fick sparken via mejl

Uppdaterad: 22 maj 2019Publicerad: 22 maj 2019
kristina-winberg-sparken-mejl
I dagarna avslöjade Expressen att Sverigedemokraternas toppnamn Peter Lundgren tafsat på en partikollega för drygt ett år sedan. Visselblåsaren fick sedan sparken ur partiet via mejl. (Foto: TT)

I dagarna avslöjade Expressen att Sverigedemokraternas toppnamn Peter Lundgren tafsat på en partikollega för drygt ett år sedan. Visselblåsaren fick sedan sparken ur partiet via mejl.

ANNONS
ANNONS

Kristina Winberg (SD) ville göra det det rätta, menar hon i en intervju i Expressen. Hon berättade för partiledningen om Peter Lundgren (SD) och hans sexuella ofredande av partikollegan. När nyheten sedan kom ut i media fick hon sparken ur partiet – och det fick hon reda på via ett protokollunderlag på mejlen.

“Det gick kanske 10 minuter från att jag fick det mejlet till att jag hörde på tv att jag var utesluten ur partiet”, säger hon i artikeln, och fortsätter:

“Just nu är jag utmattad, förtvivlad och ledsen. Det har varit väldigt jobbiga dagar för mig”.

Winberg säger att många från partiet hört av sig, och att hon fått “mycket skit”. Att det finns en tystnadskultur inom Sverigedemokraterna är något som kan stämma ibland, menar Winberg enligt artikeln. Hon säger att hon inte alls läkt informationen till media, och bedyrar sin lojalitet till partiet.

LÄS MER: SD-topp: “Jag la handen på hennes bröst” >

LÄS ÄVEN: SD-videon alla snackar om: “Betedde mig tölpigt” >

ANNONS
ANNONS