Veteraninvesteraren Ron Baron tror att SpaceX kommer bli lika stort som Tesla. Han tror också att grundaren av de båda bolagen, Elon Musk, blir värd en biljon dollar. 

ANNONS

Ronald Baron, grundare av Baron Capital, är född 1943 och är därmed snart 80 år gammal. Han representerar kunder som också är i pensionsåldern, men tro inte att det betyder att han inte är uppdaterad på den senaste tekniken.

Hans kunder har fått en avkastning i genomsnitt 38 procent de senaste fem åren, främst för att Ron Baron satsat hårt på Tesla. En av hans största fonder har hela 41 procent av kapitalet investerat i Tesla, skriver Forbes.

12:e största ägare i Tesla

Den massiva satsningen har fått Ron Baron att dubbla sitt eget värde sedan mars 2020, och fonden Baron Partners som han driver med sonen Michael avkastade nästan 150 procent förra året. I slutet av 2020 var Baron Funds 12:e största aktieägare i Tesla.

Han började bygga upp positionen i Tesla 2014 och fortsatte till 2016, men har inte investerat mer sedan dess. Däremot har han avkastat miljarder åt sina kunder genom innehavet.

”Tesla har varit den mest effektfulla investeringen jag någonsin gjort”, säger Ron Baron till Forbes.

Vill hellre vara ”SpaceX-mannen”

Han säger att folk kallar honom för ”Teslamannen”, men han vill hellre bli kallad för ”SpaceX-mannen”, eftersom han investerat hårt även i Elon Musks andra projekt vars mål är att ta människor till Mars. Särskilt tror han på projektet Starlink som bygger upp ett satellit-bredband. Ron Baron tror att det kommer avkasta hundratals miljoner dollar framöver.

”Det kan potentiellt bli lika stort som Tesla”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Kanske är det mest den excentriske grundaren Elon Musks framtidsvision som Ron Baron investerar i:

”Han är kanske den bästa ingenjören på planeten. Jag förväntar mig att han blir världens första biljonär”, säger Baron om Musk till Forbes och menar då i amerikanska dollar.

Läs mer: ”Tesla kommer ’attackera och erövra’ energimarknaden”