Melvin Capital, hedgefonden som förlorade stort på sin blankning av Gamestop, gick minus 49 procent det första kvartalet 2021.

ANNONS

Det är Bloomberg News som rapporterar om förlusterna, med hänvisning till källor. Fonden föll 7 procent i mars, efter en återhämtning på 22 procent i februari. Under turerna kring Gamestop i januari föll Melvin Capital med 53 procent. Totalt blev det minus 49 procent för det första kvartalet 2021.

Kallades till kongressen

Fondens grundare Gabe Plotkin kallades i februari till den amerikanska kongressen, där han hävdade att hedgefondmarknaden kommer att anpassa sig för att undvika liknande scenarios som ledde till fondens storförlust på Gamestop.

”Jag tror inte att investerare som jag vill vara mottagliga för denna typ av dynamik”, sa Gabe Plotkin i kongressen.

Maplelane Capital, som också hade stora kortningspositioner i Gamestop, har återhämtat sig bättre med uppgångar i både februari och mars. Efter raset i januari är Maplelane Capital ned totalt 39,5 procent det första kvartalet, uppger Bloomberg.

Tufft för hedgefonder generellt

Hedgefonderna hade en tuff månad under mars generellt, som grupp avslutade de kvartalet upp 2,2 procent. Lone Pine CapitalTiger Global Management och Whale Rock Capital Management, som satsar på techsektorn gick alla minus rejält i mars enligt Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Gamestop förklarat – så funkar ”memeaktier”