Nya uppgifter pekar på att Klarna kommer att fylla på kassan med hisnande 1 miljard dollar efter att en pågående investeringsrunda slutförs.

ANNONS

Dagens PS har tidigare rapporterat om att Klarna kan värderas till astronomiska 30 miljarder dollar, motsvarande 248 miljarder kronor, i samband med en investeringsrunda.

Då påstods kapitalanskaffningen att uppgå till 500 miljoner kronor, cirka 4,2 miljarder kronor.

Nu rapporterar Bloomberg att nyemissionen i stället uppgår till det dubbla beloppet. Klarna kan komma att fylla på kassan med mellan 800 miljoner och 1 miljard dollar.

Enligt uppgift väntas kapitalrundan att offentliggöras inom kort och Klarna kan återigen titulera sig som det mest värdefulla startup-bolaget i Europa efter att det brittiska fintechbolaget Checkout.com knep första platsen i fjol.

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har tidigare lyft att bolaget siktar på en börsnotering men har avböjt att ge konkreta detaljer angående när en potentiell listning kan ske.

ANNONS
ANNONS

Den senaste investeringsrundan kan dock vara ett tecken på att Klarna gör sig redo för att gå till börsen under 2022, skriver Bloomberg med hänvisning till insatta källor.

Läs mer: Klarna kan ta sig till börsen genom en direktnotering [Dagens PS] >>