Investmentbolaget Softbanks vd Masayoshi Son drog en parallell mellan sig själv och Jesus under veckan. Bolagets techfond Vision Fund har tappat 18 miljarder dollar i värde och företaget är satt under hård press.

ANNONS

Softbanks fond Vision Fund är värderad till runt 100 miljarder amerikanska dollar och är därmed världens största riskkapitalfond inriktad på tech-bolag.

Under 2020 har dock intäkterna sinat rejält och fondens värde har minskat med 18 miljarder dollar, skriver Fintech Futures.

Enligt techsajten har värdetappet framförallt orsakats av hur företag som Uber, Didi och hotellkedjan Oyo har drabbats av coronakrisen.

Under ett konferenssamtal med investerare under onsdagen ska Masayoshi Son ha sagt att ”även Jesus var missförstådd och kritiserad”. Källor säger att han använde liknelsen för att betona att hans rykte kan ändras om finanserna vänder, skriver Fintech Futures.

ANNONS
ANNONS

Han säger även att det tog 25 år för Dow Jones-börsen att återhämta sig efter depressionen på 30-talet, och att dagens coronakris kan kräva en lika lång återhämtningsperiod.