Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski har tidigare sagt till amerikanska medier att New York-börsen är mest attraktiv för en framtida börsnotering. I en ny intervju menar han att upplägget ”inte är skrivet i sten”. 

ANNONS

Angående tidsplan på den kommande noteringen kan inte Siemiatkowski svara på om det kommer ske under 2021 utan att den nya finanschefen ska hinna bli varm i kläderna. Det säger han i en intervju med Di Digital (obs. sida kräver inloggning). Det finns även vissa nackdelar med att vara noterad, som exempelvis kvartalsekonomi.

”Jag tror vi går mot en värld där lokala banker med breda erbjudanden ersätts av globala banker med mer nischade erbjudanden. Vi har inga ambitioner om att bli en tradingplattform som Avanza eller Nordnet, utan vi vill bli en global aktör inom vardagsekonomi”, säger han.

Under morgonen stod det klart att Klarna tar in 650 miljoner dollar i nytt kapital från en investeringsgrupp ledd av riskkapitalbolaget Silver Lake. Värderingen är nu 10,65 miljarder dollar, motsvarande cirka 93 miljarder kronor, vilket gör Klarna till det högst värderade privata fintechbolaget i Europa.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Klarna överst på fintech-pallen i Europa [Dagens PS]