Teslachefen har blivit en viktig faktor i hur marknaden uppfattar kryptovalutor och hans uttalanden påverkar både priser och folks uppfattningar om de digitala valutorna.

ANNONS

För tre månader sedan, när Teslachefen Elon Musk gick ut med att Tesla köpt bitcoin till ett värde av 1,5 miljarder dollar trodde anhängare till kryptovalutor anpassningen av kryptovalutor som ett redskap inom företagsekonomi skulle påskyndas.

Men på onsdagen återtog Elon Musk sitt personliga godkännande av kryptovalutor när han stoppade möjligheten att betala för Teslabilar med kryptovalutor. Hur hans agerande kommer påverka kryptovalutornas framtida anpassning är svårt att säga.

Är inte konsekvent

Enligt Financial Times menar John Coffee, en professor på Colombia Law School, att Elon Musk alltid säger något, var och varannan dag, men inte är konsekvent. Han menar att Teslas pretentioner att få in bitcoin i den vanliga företagsekonomin alltid verkat vara sekundär till rena finansiella spekulationer.

Oavsett vad som ligger bakom Elon Musks kärleksaffär med bitcoin, som växelvis är på och av, är hans påverkan på marknaden svår att ignorera, skriver FI.

Skämtade om dogecoin

Den senaste nedgången på kryptomarknaden kom bara dagar efter det att Elon Musk skämtsamt fördömt kryptovalutan dogecoin och kallat den för en blåsning i amerikansk tv, då dök dogecoin med 15 procent.

Omni skriver att dogecoin rusar nära 20 procent på fredagen efter att Elon Musk skrivit i ett inlägg på Twitter att han samarbetar med Dogecoins utvecklare för att förbättra systemets transaktionseffektivitet och att det är ”potentiellt lovande”.

Utspelet kommer bara en en dag efter att Elon Musk kritiserade bitcoin och dess negativa klimatpåverkan och meddelade att Tesla inte längre kommer acceptera bitcoin som betalningsmedel, vilket orsakade ett tvåsiffrigt ras i bitcoin.

ANNONS
ANNONS

JP Thieriot, vd för kryptobörsen Uphold, säger till FI att Elon Musk, utan tvekan har blivit kryptomarknadens enskilt viktigaste faktor och menade att inflytandet inte bara gäller Teslachefens förmåga att påverka priser, utan att hans uttalanden även påverkar hur folk tänker om digitala valutor.

Läs mer: Teslas vd stoppar bitcoin-betalningar