Snart släpps Facebooks kryptovaluta, efter att företaget klarat kraven från tillsynsmyndigheter.  

ANNONS

Facebooks projekt med en digital valuta, som tidigare var känd som Libra, kommer snart att se dagens ljus under namnet Diem. Det rapporterar Business Insider.

Mark Zuckerbergs planer för en kryptovaluta har funnits länge, men har om och om igen stött på patrull. Framför allt har det varit svårt för sociala medier-jätten att möta kraven från tillsynsmyndigheter. Det ledde till att stora spelare som Mastercard och Visa lämnade projektet och den ursprungliga lanseringen 2020 ställdes in.

Blockchain-baserat

Men nu kommer man alltså snart till skott, om än i en begränsad form. Facebooks nya kryptovaluta kommer ges ut som en blockchain-baserad betalningslösning som styrs av Diem Association, som förut hette Libra.

Diem Association ska vara mer driftskompatibla med den traditionella finanssektorn, och kunna möta kraven från tillsynsmyndigheter. Kryptovalutan ska vara bunden till lokala valutor, till en början den amerikanska dollarn. Detta för att undvika volatiliteten som präglar kryptovalutor som Bitcoin.

Med dessa saker nu på plats så förutspås en lansering av Facebooks kryptovaluta under första kvartalet 2021, enligt Business Insider.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Snart kommer Zuckerbergs kryptovaluta – Dagens PS