Fintechbolaget Limina satsar hårt på sitt system för kapitalförvaltare och plockar in 26 miljoner i en kapitalrunda ledd av Industrifonden.

ANNONS

Liminas operativa chef Kristoffer Fürst säger till Dagens industri att investeraren har mycket höga krav på höjden i teknologin och att satsningen är ett kvitto på att Liminas är på väg i rätt riktning.

Limina utvecklar en mjukvara för fondförvaltningsbranschen med inriktning på medelstora kapitalförvaltare. Tjänsten erbjuds som Saas, software-as-a-service, alltså mjukvara som erbjuds via molnet på prenumerationsbasis.

Även tidigare ägare som Almi Invest, Vidici Ventures, STOAF Scitech och Justin Wheatley, grundare av teknikbolaget Statpro investerar i bolaget enligt Di.

Limina redovisade en omsättning på 4,5 miljoner kronor och en förlust på 10 miljoner kronor för räkenskapsåret 2020.

”Tanken är att tillskottet ska gå till utökad satsning ute i Europa, där vi redan är närvarande. Vi har i dagsläget kunder i Norden och Storbritannien. Det blir en kombination av att vidareutveckla produkten, stärka serviceorganisationen och bygga ut säljorganisationen”, säger Kristoffer Fürst till Di.

ANNONS
ANNONS

”Vi är mycket glada över att kunna leda Liminas serie A-omgång och börja stödja företaget i ett avgörande tillväxtstadium. I vår bedömning av Limina var vi särskilt imponerade av dess teknik, som helt klart har en enorm potential att öka en marknad som domineras av äldre system, och styrkan i ledningsgruppen”, säger Anna Ljungdal, investeringschef och ansvarig för hållbarhet på Industrifonden i ett pressmeddelande.

Läs mer: Limina ska gasa – tar in kapital