Visa ska tillåta en kryptovaluta låst till den amerikanska dollarn. På beskedet rusade Bitcoin, och gick över 58 000 dollar.

ANNONS

Betalningsjätten Visa släppte under måndagen nyheten att de tänker tillåta en kryptovaluta i sina system, rapporterar Reuters.

Det handlar om USD Coin, en så kallad stablecoin som är låst direkt till värdet av den amerikanska dollarn.

De har initierat ett pilotprojekt tillsammans med kryptovalutamarknaden crypto.com, och ska använda ethereums blockchainlösning. Planen är att ha en lösning där kunderna slipper konvertera kryptovalutan till traditionella pengar innan de handlar.

”Vi ser en ökad efterfrågan från kunder runtom i världen som vill ha möjlighet att ha tillgång till kryptovalutalösningar”, säger Cuy Sheffield, Visas kryptochef.

Beskedet ses som ytterligare ett tecken på att kryptovalutor börjar att accepteras av mer traditionella institutioner. Sedan tidigare har bland annat Tesla börjat acceptera betalningar i Bitcoin, och Mastercard har börjat acceptera vissa digitala valutor.

ANNONS
ANNONS

Den mest populära kryptovalutan Bitcoin steg på beskedet, från runt 56 000 dollar till över 58 000 dollar. En bitcoin kostar nu alltså mer än en halv miljard svenska kronor. Rekordnoteringen för kryptovalutan ligger på 61 556.59 dollar, och sattes i mitten av mars det här året.

Läs mer: Hedgefondgrundaren: Bitcoin kan förbjudas – Dagens PS