Det svenska kryptobolaget Hilbert Group, med rötter på Wall Street enligt Di Digital, gillar volatilitet – och nu hägrar First North.

”När priserna rör på sig mycket uppstår möjligheter för den som är tålmodig”, säger vd:n och medgrundaren Niclas Sandström till tidningen som berättar att Hilbert Group, som gillar svängningar, noteras på First North i slutet av augusti.

Bakom Hilbert Group – som sysslar med trading, förvaltning och investeringar i digitala valutor i blockkedjerelaterade bolag – står flera svenskar med erfarenhet från investmentbanker i London och New York. Huvudgrundare och tillika huvudägare är de båda doktorerna i teoretisk fysik, vd Niclas Sandström och CIO Magnus Holm. Niclas har haft en lång karriär som riskanalytiker på investmentbanker främst i London och Magnus har främst gjort sig ett namn som entreprenör och tidigare pokerproffs.

I bolaget finns förutom huvudgrundarna en stor kompetens inom matematik och finansiell analys, vilket speglas i att bolaget publicerar kontinuerligt referentgranskad forskning och att förvaltningen bygger på avancerad analys.

”Vi sysslar bland annat med fondverksamhet, där vi har externa klienter som investerar i våra fonder. Vi har även en riskkapital-verksamhet där vi går in och köper aktier i krypto- och blockkedjerelaterade bolag. Vi säljer också dataanalys, vilket är ett område som har växt mycket på senare tid”, förklarar Niclas Sandström.

Volatiliteten – ett investeringsargument

På senare tid har kryptomarknaden svajat – men är för stunden stabil – från rekordnivåerna i våras.

Volatiliteten skrämmer inte Hilbert Group, det är inget ovanligt med nya marknader, menar Niclas Sandström, det är tvärtom ”symptomatiskt”, säger han till Di Digital och förklarar att skakningarna är just ett skäl till att investera i bolaget, som han berättar har ”en horisont på fem till tio år”.

Företaget beskriver sig självt som ”fullfinansierat” i dagsläget efter en kapitalinjektion på omkring 85 Mkr från bland andra tidigare SEB-vd:n Lars Thunell.

Flera tunga investerarfamiljer är med på tåget, uppger Sandström i Di Digital och förklarar att bolaget nådde ”en premoney-värdering på 400 Mkr” i februari i år.

Något nytt kapital i samband med listningen på First North är inte aktuellt, deklarerar han.

ANNONS
ANNONS