En ny generation av lyxkonsumenter har dykt upp i USA – de är under 35 år och har blivit rika på kryptovalutor.

ANNONS

Intresset för kryptovalutor och stigande värden på marknaden har skapat en ny grupp av förmögna. De är unga – under 35 år – och de står nu för en hög andel av lyxkonsumtionen i USA.

Enligt Business Insider som hänvisar till en rapport från Jefferies spenderar de unga och rika i hög grad sina vinster från kryptomarknaden på dyra konstverk, smycken och märkeskläder.

Driver upp lyxkonsumtion rejält

Även om kinesiska konsumenter står för merparten av världens lyxkonsumtion, så har den nya generationen i USA av förmögna på kryptomarknaden drivit upp tillväxten för den inhemska lyxkonsumtion, framgår det.

Samtal som Jefferies haft med amerikanska butiksinnehavare i sin undersökning indikerar att kryptoförmögna kan ha ökat försäljningen av lyxvaror i landet med så mycket som 20-25 procent de senaste tolv månaderna.

Under året har marknaden för kryptovalutor för första gången passerat värdet 3 biljoner dollar, inklusive den digitala konstmarknaden, så kallade NFT:er.

När det gäller bitcoin, den vanligaste kryptovalutan, har den stigit med 62 procent i år till över 47 000 dollar, sett till bitcoinpriset på onsdagen, konstaterar Business Insider.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Slant på tangentbordet i NFT-affär – torskade 2,7 miljoner [Dagens PS]